Сладкиш Гато

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Това е кралят на хрупкавите сладкиши, който задължително поднасяме в компанията на сладолед"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • лимони - настъргана лимонова кора
  • мармалад - 250 г
  • орехи - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с пудрата захар и постепенно добавете яйцата. Прибавете пресятото със сода брашно и замесете тестото.

Разделете го на 2 части. Едната половина разстелете върху намазнена тортена форма. Отгоре намажете обилно с мармалад и поръсете с натрошени орехи.

Втората половина на тестото, предварително оставена за кратко в камера или хладилник, настържете върху сладкиша.

Сложете Гатото да се изпече в по-силно загряна фурна.

След като сладкишът се поохлади, поръсете с пудра захар и поднесете.

Сладкишът Гато е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
46
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
"ГАТО" означава сладкиш на френски език
04.08.2017 11:14
1
4