Начин на приготвяне
Тофуто за рецепта се разрязва през средата по дължина на 2 по-тънки филии и всяка от тях се разрязва на квадратчета. От половината портокал се отрязва 1 кръг, който се разрязва на четвъртинки. Останалото се изцежда.
В добре сгорещено олио се слага тофуто. Намаля се на средна степен и хапките се запържват по 3-4 минути от двете страни. Когато е готово, се отделя настрани.
Котлонът се намаля и на мястото на тофуто се изсипват портокаловият сок, соевият сос, захарта и лютата паста. Разбърква се добре и се усилва отново до средна степен. Прибавят се парченцата портокал към соса, разбъркват се да поемат от соса и се оставя, докато се сгъсти леко.
Накрая се прибавя и тофуто и се разбърква добре, докато поеме от соса.
Готовото тофу се поднася върху сварен ориз, като отгоре се разпределя останалият сос.
Тофу в портокалов сос - ароматна и вкусна екзотика във всяка хапка.