Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тофу в портокалов сос

Тофу в портокалов сос

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Тофу в портокалов сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Тофу в портокалов сос - ароматна и вкусна екзотика във всяка хапка."

Необходими Продукти

  • тофу - 200 г
  • портокал - ½ бр.
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • люта паста - 1 ч.л., например Гочуджанг
  • кафява захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто за рецепта се разрязва през средата по дължина на 2 по-тънки филии и всяка от тях се разрязва на квадратчета. От половината портокал се отрязва 1 кръг, който се разрязва на четвъртинки. Останалото се изцежда.

В добре сгорещено олио се слага тофуто. Намаля се на средна степен и хапките се запържват по 3-4 минути от двете страни. Когато е готово, се отделя настрани.

Котлонът се намаля и на мястото на тофуто се изсипват портокаловият сок, соевият сос, захарта и лютата паста. Разбърква се добре и се усилва отново до средна степен. Прибавят се парченцата портокал към соса, разбъркват се да поемат от соса и се оставя, докато се сгъсти леко.

Накрая се прибавя и тофуто и се разбърква добре, докато поеме от соса.

Готовото тофу се поднася върху сварен ориз, като отгоре се разпределя останалият сос.

Тофу в портокалов сос - ароматна и вкусна екзотика във всяка хапка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: