Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Цезар бурито с тофу

Цезар бурито с тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Цезар бурито с тофу
Снимка: Рая Андонова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Цезар буритото с тофу е много подходящо за домашни партита."

Необходими Продукти

  • питки - 2 бр. тортила
  • тофу - 150 - 200 г
  • топено сирене - 3 ч.л.
  • майонеза - 2 ч.л.
  • салата айсберг - 2 листа
  • сос цезар - 1 - 2 с.л.
  • чипс - 5 - 6 парченца, от тортила или лаваш
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се отцежда хубаво и се нарязва на кубчета. Приготвя се марината от зехтин, царевично нишесте, соев сос и подправки (щипка сол, черен пипер, чесън на прах, лук на прах). С нея се залива тофуто и се разбърква внимателно да покрие всички кубчета.

Тофуто се разпределя върху хартия за печене и се запича във фурна или еърфрайер на 200 градуса около 25 минути, като към 15-тата минута се обръщат парченцата и се връщат за оставащото време. Готово е, когато добие златист загар и стане хрупкаво отвън.

Айсберг листата се нарязват и смесват с Цезар соса.

Плоските питки се намазват с топено сирене и майонеза. Разпределя се салатата и отгоре се нареждат тофу кубчетата, след което се капва върху тях малко пресен лимонов сок. Най-отгоре се начупват по 2-3 парченца обикновен тортила чипс или чипс от лаваш.

Буритото се загъва стегнато.

Цезар буритото с тофу е много подходящо за домашни партита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рая Андонова
Рая Андонова
На 2 от снимките е с пилешки хапки, което е алтернатива с месо вместо тофу - всичко останало е еднакво.
03.04.2024 23:45