Начин на приготвяне
Приготвя се марината, като се смесят и разбъркват продуктите за нея.
Тофуто се разрязва на две по-тънки филета. Върху всяко филе от едната страна само се правят не много дълбоки прорези по диагонал в едната посока. Поставят се в маринатата и се оставят за поне 30 минути или цяла нощ.
След това в сгорещено олио се запържват маринованите филета тофу около 5 минути на всяка страна. Може преди и след обръщането да се намаже от оставащата марината.
Когато поизстинат, се овалват в смес от брашно, сол и черен пипер и се запържват отново от всяка страна.
В същото олио от тофуто се запържва наситненият чесън около минута на по-слаб огън. Поръсва се универсалната подправка, налива се 1 ч.ч. топла вода, сметаната и горчицата.
Разбърква се добре, и като заври, се намаля на ниска степен отново, добавят се подправките* (микс от риган, босилек, розмарин, мащерка, чесън на прах, лук на прах, черен пипер) и малко след това започва да се сгъстява.
Прибавят се нарязаните сушени домати и пармезанът и се разбърква, да се смесят добре.
Ако сосът се сгъсти прекалено много, може да се долее още малко вода.
Накрая се прибавя готовото запържено тофу в сос със сушени домати, оставя се за няколко минути, да поеме вкусовете, и е готово за сервиране.
Поднася се запържено тофу както самостоятелно, така и като добавка към паста, картофи или ориз.