Кюфтета от броколи и картофи

Кюфтета от броколи и картофи
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
17
"Кюфтета от броколи и картофи - 17 парчета по 50 г...ще има за всички по няколко"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 големи
  • броколи - 1 глава
  • кокосово масло - 16 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • подправки - сол, черен пипер, чубрица
  • копър - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват във вряща подсолена вода.

Броколите заедно със стеблото се нарязват на дребно.

В тиган или тенджера се сгорещява половината кокосово масло и в него се запържват броколите за кратко.

Трябва да останат хрупкави. След като картофите са се сварили, се охлаждат и се намачкват с вилица или преса.

Копърът се наситнява и също се добавя към сместа.

След като броколите са се запържили, се добавят към картофите.

След това се добавят останалото кокосово масло, зехтин, яйцата и подправките.

Всичко се разбърква много добре. От получената смес се оформят кюфтета, които се подреждат в тава, покрита с хартия за печене, намазана със зехтин.

При мен излязоха 17 зеленчукови кюфтета по 50 г. Пекат се кюфтета от броколи и картофи в загрята на 180 °C фурна, докато станат златисти.

Да ви е вкусно с моите апетитни кюфтета с броколи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: