Тиквички с карфиол

ВикиВикиНовак
14/10/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 327
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 300 г
  • карфиол - 650 г
  • оцет - 500 бял винен
  • пудра захар - 3 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л. на зърна
  • кориандър - 4 зърна
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете карфиола на розички, а тиквичките нарежете на еднакви парчета. Пригответе марината от оцета, захарта, белия пипер, 500 мл вода, кориандъра и солта.

Сложете я да кипне и в нея бланширайте за 5 минути карфиола. След това добавете тиквичките, но те се бланшират само за 1 минута. Извадете зеленчуците и ги разпределете в буркани.

Кипнете повторно маринатата и както е топла, залейте зеленчуците. Затворете бурканите и ги приберете на хладно. След една седмица са готови за консумация.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар