Начин на приготвяне
Зелето се почиства и се разделя на части. Тук можете или да го нарежете с белачка, или да го настържете на едро ренде, както направих аз.
Сложете на котлона вода да заври и попарете зелето за 2 минути. Оставете го да се отцежда.
Обелват се лука и моркова, като лукът се реже на ситно, а морковът се настъргва. В тиган се слага малко зехтин и след като загрее, в него се задушават лукът и морковът.
След като зелето се е отцедило, към него се добавят задушените зеленчуци.
Зеленият лук се реже на ситно и се добавя при зелето. Чесънът се обелва и също се добавя към зелето. Чукват се яйцата, добавя се пармезанът и всичко се разбърква много добре.
Тук имате два варианта - или да изпечете здравословния блат за пица на голям тиган за палачинки, с какъвто аз не разполагам, или като мен да застелите тава с хартия за печене, да сложите ринг за торта, да изсипете блата вътре и да изпечете в загрята на 180 °C фурна за 20-30 минути.
През това време си пригответе продуктите за отгоре. Настържете кашкавала на едро ренде, домата нарежете на шайби, а гъбите обелете и нарежете на филийки.
След като блатът се е запекъл, намажете с четка доматения сос, разпределете домата, отгоре сложете гъбите и накрая разпределете кашкавала.
Върнете във фурната за още 10-тина минути до златист загар. Ако правите блата на тиган, след като сте го изпекли от двете страни, гарнирайте с продуктите и гответе под капак, докато се разтопи кашкавалът. Както и да я направите тази кето пица, все ще е вкусна. Да ви е сладко!