Начин на приготвяне
Соевата кайма се накисва в гореща вода. Когато е готова, се смесва се запържва в съвсем малко сгорещена мазнина и се овкусява с подправките.
*Ако се използва обикновена кайма, се запържва в повече мазнина и се разбива, да не стане на буца. Когато е готова, раздробена, се прибавят подправките. Тофуто се натрошава, смесва се с подправките и върху хартия за печене се запича в тавичка във фурната или в еърфрайър на 200 °C за около 15 минути.
Оризът се сварява в 1.5 ч.ч. вода, овкусена с кимион, чесън на прах, червен пипер, ½ ч.л. универсална подправка.
В тенджерка или тиган се изсипва консервата боб заедно с водата от нея. Овкусява се с лук и чесън на прах, пушен червен пипер, сол и малко прясно изцеден лимонов сок. Оставя се на слаб огън до сгъстяване, като от време на време се разбърква.
За доматената салца се нарязват на дребно доматите и лукът, а магданозът се наситнява. Смесват се и се изцежда към тях сокът от лайм.
Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
Върху питките се намазва по 1 ч.л. топено сирене, разпределя се част от готовия ориз, отгоре каймата, черният боб, малко гуакамоле, доматената салца, поръсва се с начупен тортила чипс и всяко бурито се завива стегнато.
Кой е казал, че за веганството има граници - ето го любимото ти класическо бурито със соева кайма.