Начин на приготвяне
Тиквичката се обелва и измива. Нарязва се на кубчета. Пилешкото филе се измива и нарязва на кубчета в тенджера се слага олио да загрее.
Добавят се пилешкото и тиквичката с капак, за да се задушат. Разбърква се периодично. Добавя се оризът, за да се запържи.
През това време лападът се измива и нарязва на лентички. Зеленият лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно.
Зелениите се добавят в тенджерата, да се задушат. Разбърква се. Добавя се малко захар, защото лападът има малко киселеещ вкус.
В бързоварката се загрява вода. Добавя се. Овкусява се с черен пипер, чубрица и сол.
Готви се пилешката яхния до сготвяне на ориза.
Бялата яхния с пиле и лапад се приготвя бързо и е чудесна идея за ястие през този сезон.