Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Веган кифлички с мармалад

Веган кифлички с мармалад

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Веган кифлички с мармалад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Веган кифлички с мармалад - перфектни за пости, или по всяко друго време на годината. Освен вкусни са и икономични!"

Необходими Продукти

  • олио - 50 мл
  • соево мляко - 200 мл
  • захар - 130 г
  • есенция ром - 1/2 ампула
  • ванилия
  • брашно - 420 г за баници
  • суха мая - 11 г
  • за плънка
  • мармалад - или сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевото (или друго растително) мляко се затопля леко и в него се разтваря захарта, като се разбърка с тел. Добавят се и есенциите. На дъното на хлебопекарната се изсипва олиото.

Следва млякото, после - пресятото брашно и най-отгоре се слага маята (или в друг ред, ако указанията на хлебопекарната са различни). Машината се включва на програма за сладък хляб. Може да замесите и на ръка.

След последното втасване изключих машината (оставаше 1 час и 20 минути до края на програмата). Чак при такова втасване тестото се изважда с намазнени ръце върху намазнен плот.

Разточва се на кръгла кора с дебелина около половин сантиметър. Разрязва се на триъгълници. В основата на всеки се поставя от плънката и се навиват кифлички. Редят се в тава с хартия за печене и се поставят в студена фурна, включена на 200 градуса.

Печем до готовност, докато станат златисти.

Аз поръсих веган кифличките с мармалад с малко пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: