Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Хрупкава коприва пане

Хрупкава коприва пане

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Хрупкава коприва пане2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"С тази хрупкава коприва пане ще върви много един млечено-чеснов сос"

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г млади връхчета
  • яйца - 4 бр
  • брашно - около 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • прясно мляко - 50 мл
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • олио - около 200 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте връхчетата коприва, като оставите малка част от дръжките. Поставете в гевгир да се отцедят от водата.

Разбийте яйцата с малко сол и черен пипер, добавете прясното мляко и при непрекъснат бъркане добавяйте от брашното с бакпулвера до получаване на смес, подобна на каша. Сместа за панировката трябва да е с консистенция малко по-гъста от боза.

Ползвах бакпулвер, защото с него сместа, покриваща копривата, бухва и придава пухкавост на панировката.

Вземете две-три връхчета коприва, хванете ги за дръжките, съберете ги на снопче и ги потопете в панировката.

Поставете в загрято олио и пържете панираната коприва от двете страни до златосто-кафяв цвят. Така процедирайте до изчерпване на копривата, като може да пържите по няколко снопчета коприва наведнъж, важно е да има място в тигана помежду им.

Извадете и отцедете върху домакинска хартия.

Поднесете топла, но не гореща хрупкава коприва пане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: