Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно, като малко от зелената част се заделя за накрая.
Зелето се нарязва на тънки ленти, гъбите - на филийки, морковът - на лентички, чесънът се наситнява, а тофуто се нарязва на кубчета.
Зеленчуците се запържват в сгорещено олио, като зелето се прибавя последно, след като гъбите вече са омекнали. Овкусява се с чесън, джинджифил, соев сос, оризов оцет, захар, подправките от пакетчетата и черен пипер.
Наливат се 4 ч.ч. вода. Когато заври, се прибавят нудлите и се намаля на слаб огън.
Царевичното нишесте се размива с малко от бульона и се прибавя на тънка струя към почти сварените нудли. Накрая се добавя сол на вкус.
При сервиране на рамен с тофу и зеленчуци се поръсва със заделения зелен лук и сусам.