Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб с маслини и домати

Домашен хляб с маслини и домати

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Домашен хляб с маслини и домати
Снимка: Станислава Вълкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Домашен хляб с маслини и домати - идеален за апетитни сандвичи със средиземноморски вкус."

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • топла вода - 230 мл
  • суха мая - 1 ч.л
  • сушени домати - 2 с.л. нарязани
  • черни сушени - 2 с.л.
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • растително масло - 2 с.л.
  • жълтъци - за намазване
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното, водата, солта, захарта и олиото.

Оставете да втасва във фурната на 30 градуса до удвояване на обема, омесва се, и се добавят останалите съставки и отново внимателно се омесва.

Намазнява се формата, в която ще се пече хлябът, и се оставя да втасва пак за половин час, намазва се с жълтък, поръсва се със семена.

През това време фурната се е загряла на 180 градуса.

Печем хлябът с кашкавал за около 40 минути и хлябът е готов.

Домашен хляб с маслини и домати - идеален за апетитни сандвичи със средиземноморски вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: