Пълнен патладжан с кайма

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
665241763751
Пълнен патладжан с кайма
Снимка: Diddy Portarska
1 / 2
10/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • кайма - 250 г
  • печени чушки - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 6 резена
  • олио
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се разделя на две половини по дългата страна. Издълбават се с лъжица. След това се слагат във фурната на 200 градуса за около десетина минутки.

За плънката нарязваме лука и издълбават част от патладжана на ситно. Запържваме ги леко. След това добавяме каймата, след това нарязаната на ситно печена чушка.

Накрая овкусяваме.

Изваждаме патладжаните от фурната и разпределяме от сместа по всички парчета. Накрая слагаме по една филийка кашкавал отгоре. Печем пълнените патладжани около 30-тина минути на 180 градуса.

Приятен апетит!

Този пълнен патладжан с кайма е толкова сочен и вкусен, че ще ви стане любим много бързо.

Може да го сервирате с голяма гръцка салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: