Начин на приготвяне
Първо, пригответе крема.
В купичка смесете брашното, нишестето и 50 мл мляко.
Прибавете яйцето разбъркайте с вилица.
В тенджера загрейте останалото мляко със захарта и ванилията, докато захарта се разтопи.
Добавете яйчно-брашнената смес и варете при непрекъснато бъркане за около 5 минути. Получава се гъст крем.
Прехвърлете гъстия крем в купа и го покрийте със стреч фолио.
Оставете крема на стайна температура за 10-15 минути, след това прибере го в хладилник за около 60 минути.
Измийте стафидите и ги накиснете в топла вода.
Развийте бутертестото, намажете го равномерно с крема и поръсете с отцедените и подсушени стафиди.
Завийте на руло, увийте го в стреч фолио и го охладете в хладилника за 30 минути.
След това с помощта на конец нарежете бутер рулото на колелца с дебелина около 2 см.
Подредете кремките върху хартия за печене и ги намажете с разбития жълтък и 1 с.л. вода.
Печете датските кифлички в предварително загрята на 220 °C фурна за около 20 минути.
Смесете сладкото от кайсии с малко вода, извадете тавата от фурната и намажете повърхността на кифличките със сместа.
Рецептата е адаптирана от Кулинарния блог на Maria Miteva-Christou.