Тиквена кремсупа с домати

ИларияИларияНовак1171205
09/10/2014
"За вкусните кремсупи няма сезон - те се правят, докато имате на разположение тиква "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 556
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината зехтин и запържете 1 глава скълца лук за кратко. Добавете чесъна и нарязаната на парченца тиква. Разбъркайте и долейте достатъчно вода или истински бульон.

Оставете да ври до омекване на тиквата и овкусете с подправките. Щом супатата е готова, пасирайте и разбъркайте със сметаната. Снемете от котлона.

Успоредно с това пасирайте доматите в блендер или кухненски робот. Загрейте останалата мазнина в друг съд и запържете втората глава лук. Добавете доматеното пюре и варете, докато се редуцира и посгъсти. Накрая овкусете и доматената супа с подправки и прецедете през цедка, за да се получи гладка смес.

При поднасяне сипете в купичките първо тиквена супа, а след това върху нея с въртеливо движение и доматена.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
нуждаещ
нуждаещ
16.11.2014 16:30
Здравословна супа ....!
0
0