Кантучини

Кантучини
Снимка: Виктор Николов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Поднесете перфектните Кантучини с еспресо на приятелки"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 100 г
  • бадеми - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 2 с.л
  • бакпулвер - 1 пакетче 10 г
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • портокали - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За нашите кантучини половината бадеми нарежете, а другата половина оставете цели.

В купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Към тях прибавете бадемите и настърганата портокалова и лимонена кора. Разбъркайте всичко много добре.

Към сухата смес прибавете яйцата, ваниловия екстракт и меда. Разбъркайте всичко много добре, докато се получи меко тесто.

Извадете го върху набрашнен плот и оформете като руло.

Сложете тестеното руло в малка тавичка, покрита с хартия за печене. Печете на 180 °C до лек златист загар и суха клечка.

Извадете рулото, оставете леко да се охлади и го нарежете на парчета с дебелина 1 см.

Разпределете бишкотките в подходяща тава, покрита с хартия за печене, и ги запечете на 170 °C за 4-5 минути, отново до златист загар.

Извадете и поднесете перфектните Кантучини!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: