Начин на приготвяне
В съд с дебело дъно карамелизирайте 150 г захар с чаена лъжичка лимон.
Излейте готовия карамел на дъното на тавичка с диаметър 22-24 см. (да не е с откопчаващо дъно). Върху него подредете кръгчетата ананас, като забождате по една черешка в средата на всяко.
Включете фурната да загрява до 180 °C.
Разбийте яйцата със останалите 100 г захар и ваниловата захар.
Прибавете сока от ананас, ликьора и олиото при непрестанно разбиване.
Пресейте брашното с бакпулвера към сместа и разбъркайте с плавни движения в кръг до усвояването им.
Сипете кексовото тесто за плодовия сладкиш върху карамела и плодовете.
Печете ананасовия сладкиш в продължение на 30 минути.
Обърнете сладкиша в поднос, докато е още топъл.
Оставете сервирайте обърнат сладкиш с ананас да изстине и сервирайте обърнат сладкиш с ананас