Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия, печена със фенел и алабаш

Скумрия, печена със фенел и алабаш

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Скумрия, печена със фенел и алабаш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Скумрията в компанията на фенел и алабаш не е типична за нашите кулинарни ширини, но е определено много апетитна комбинация"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр
  • алабаш - 1 бр. среден
  • домати - 1 бр
  • фенел - 1 бр. среден
  • пиперка сладки - 1 бр.
  • морков - 1 бр
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • подправки за риба
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • провансалски билки
  • зехтин
  • лимон - 5 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази апетитна печена скумрия почистете рибата скумрия, измийте, посолете и поръсете с черен пипер и подправки за риба, поръсете с лимон и оставете настрана.

Нарежете зеленчуците на филийки или както желаете - с приблизително еднакъв размер.

Нарежете лука на половин пръстени.

Смесете всички зеленчуци с подправките и поставете в тавичка за печене. Подправете всичко обилно със зехтин.

Поставете във фурната за 30 минути (200 °C)

След половин час рибата се слага върху полупечените зеленчуци, поръсва се със зехтин и се връща във фурната за половин час.

Поднесете с подходяща гарнитура скумрия, печена със фенел и алабаш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: