Начин на приготвяне
Пълнени тиквички с поръска от кашкавал - любими даже на върлите почитатели на мръвката.
Пълнените тиквички направих така: разполових измитите тиквички за ястието, издълбах ги и запазих вътрешността, крехка и без твърди семки, посолих ги леко.
Нарязах един стрък пресен чесън и малко лук, накълцах вътрешността от тиквичките, сложих по чаена лъжичка за всеки брой половинка от тиквичка ориз, добавих сол, черен пипер, магданоз, щипка червен пипер, олио и разбърках добре.
С тази плънка напълних тиквичките. Поставих в тава и залях с вода и малко олио до средата на тавата. Покрих с алуминиево фолио и пекох на 200 градуса около 15 мин, след това още толкова на 180.
Но зависи от фурната. Махнах фолиото и запекох още малко, като накрая поръсих всяка тиквичка с настърган кашкавал. По този начин и без месо се харесват у дома.