Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки език с ябълков сос

Телешки език с ябълков сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Телешки език с ябълков сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки език - 1бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • корени - 1 бр. от магданоз
  • моркови - 1 бр.
  • ябълки - 5 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
  • картофи - 8 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се вари 2 часа заедно със солта, моркова, корена от магданоз, обеления лук и дафиновия лист. След като езикът се свари, се слага веднага в студена вода, обелва се кожата, нарязва се на тънки резенчета и се топва в горещия бульон.

Приготвя се сос, като ябълките се обелват, нарязват се на резенчета, заливат се с вода, варят се до омекване и се претриват през гевгир. Добавя се виното, захарта и всичко се разбърква. Оставя се да кипне и се сваля от котлона.

Езикът се залива със соса. Приготвя се пюре, като картофите се обелват, сваряват се, намачкват се и се заливат с топлото мляко. Пюрето се сервира като гарнитура към езика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: