Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с гъби и сирене

Макарони с гъби и сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Макарони с гъби и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Ако трябва да опишем това ястие само с две думи - няма да ни стигнат - е много е вкусно"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • сирене - 100 г
  • масло - 150 г
  • гъби - 300 г
  • галета
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • кашкавал
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода. Отцедете и ги разбъркайте със стопеното масло и настърганото сирене. Нарежете гъбите и ги сварете, във вода, в която има сол и черен пипер.

Разделете макароните на две половини. Едната смесете с отцедените гъби.

В намаслена тавичка, посипана с галета, сипете макароните без гъби. Върху тях разстелете макароните с гъби. Най-отгоре наредете парченца масло и печете в умерена фурна.

След като позапечете ястието го залейте с разбитите яйца и кисело мляко. Малко преди да е готово поръсете с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: