Начин на приготвяне
Първо, сваряваме картофите, не до пълна готовност, тъй като после ще ги печем.
Режем ги на колелца и редим по дъното на йенска тенджера или тавичка (нещо с капак или пък може да се сложи фолио). Посоляваме, леко. Мажем с масло. Натрошаваме сирене и топено сирене.
Разтваряме супата във вода и заливаме картофите.
Запечатваме пилешкото на тигана със сол, черен пипер и риган. Режем на малки късчета и редим върху картофите.
Настъргваме кашкавал и захлупваме сочната картофена запеканка.
Печем запеканка с картофи и инстантна супа на фурна 200 градуса 30 мин.
Ако обичате да хапвате картофи, опитайте и нашите рецепти за картофен огретен и домашен овчарски пай.