Домашна царска туршия

BisetyBisetyНовак1
18/10/2014
"Трябва да опитате, само така ще разберете, защо я наричат царска туршия!"
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157 464
  • Преглеждания за месеца10365
  • Преглеждания за седмицата589
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате всичките зeленчуци и нарязвате по ваш избор. Туршията правите в компотени буркани. Количеството за саламурата е за 1 буркан.

Започвате да си подреждате буркана - първо слагате оцет, след това зеле, карафиол, камби, моркови и притискатe с помощта на кълцалник.

Продължавате да редите по същия начин, докато напълните буркана, и най-отгоре слагате целината, захарта, солта, меда и най накрая - аспирин.

Сипете в тенджера да ври вода. След като започне да ври, с помощта на черпак наливате в буркана и веднага затваряте. След като затворите бурканите, трябва да ги обръщате 10 дни.

Забележка: Докато пълните бурканите с водата, тя не с маха от котлона.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Димитричка Великова
На това му се казва туршия,браво!
11
1