Домашна царска туршия

BisetyBisety
Новак
11686
Домашна царска туршия4 / 4
18/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Трябва да опитате, само така ще разберете, защо я наричат царска туршия!"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. зелка (бяло)
  • карфиол - 1 бр.
  • моркови - 2 кг
  • камби - 2 кг
  • оцет - 5 с.л. винен
  • сол - 1 с.л.равна
  • целина
  • захар - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • аспирин - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате всичките зeленчуци и нарязвате по ваш избор. Туршията правите в компотени буркани. Количеството за саламурата е за 1 буркан.

Започвате да си подреждате буркана - първо слагате оцет, след това зеле, карафиол, камби, моркови и притискатe с помощта на кълцалник.

Продължавате да редите по същия начин, докато напълните буркана, и най-отгоре слагате целината, захарта, солта, меда и най накрая - аспирин.

Сипете в тенджера да ври вода. След като започне да ври, с помощта на черпак наливате в буркана и веднага затваряте. След като затворите бурканите, трябва да ги обръщате 10 дни.

Забележка: Докато пълните бурканите с водата, тя не с маха от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аспирина не е ли много?
26.11.2023 12:55
Димитричка Великова
Димитричка Великова
На това му се казва туршия,браво!
06.09.2016 16:00
13
1