Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с орехи и ябълки с канела

Чийзкейк с орехи и ябълки с канела

ВаняВаня
Новак
6241346
Чийзкейк с орехи и ябълки с канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
14 парчета
"Има десетки рецепти за чийзкейк, но тази определено е в топ 5"

Необходими Продукти

  • за блата
  • бисквити - 2 пакета чаени + 1 пакет обикновени от 190 г
  • масло - 2 бр. от 125 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 4 с.л.
  • орехи - 150 г
  • за крема
  • сметана - 400 мл течна
  • крема сирене - 1 кг тип Филаделфия
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 4 бр.
  • за украса
  • конфитюр - от ябълки с канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото и разтопете в него маслото и захарта. Натрошете бисквитите и ги залейте с топлата млечна смес. Разбъркайте, за да се получи гъста каша и разстелете в тава за печене. Отгоре поръсете със смлените орехи. Оставете да стегне.

В дълбока купа разбийте яйцата със захарта, ванилията и сметаната. Добавете сиренето и пасирайте до хомогенна смес. Изсипете върху бисквитения Блат и печете на 160 градуса с вентилатор за около час.

Охладете и украсете с конфитюр.

Този вариант със орехи най-подхожда с конфитюр от ябълки с канела, но винаги може да замените със друго сладко или плодове по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: