Шкембе по далматински

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Шкембе по далматински2 / 2
20/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • шкембе - 1 кг сварено
  • жълтъци - 2 бр.
  • кашкавал - 5 с.л. настърган
  • масло - 1 с.л.
  • лимонов сок
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свареното шкембе на ивички, още докато е топло. В малка тенджерка сложете маслото, нарязания на ситно чесън и шкембето.

Запържете. Налейте малко бульон /от варенето на шкембето/ и варете 10-тина минути.

Свалете от огъня и с непрекъснато разбъркване добавете разбитите на пяна жълтъци. Когато поизстине, добавете кашкавала и лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: