Начин на приготвяне
Изсипете захарта в тавичката и сложете на котлона, за да се карамелизира.
Щом покафенее, прибавете маслото. Постарайте се карамелът да е разпределен по цялото дъно на съда. Нарежете прасковите на резенчета и ги наредете ветрилообразно върху карамела, като между тях наредите боровинки.
В купа разбийте яйцата със захарта до побеляване. На струйка налейте олиото.
Без да спирате миксера, добавете киселото мляко, пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.
Разпределете кексовата смес равномерно върху плодовете.
Печете сладкиша с праскови в предварително загрята на 170 °C фурна за 40 минути.
Готовият плодов сладкиш обърнете върху чиния или поднос.
Опитайте обърнат прасковен сладкиш - просто е разкошен!