Начин на приготвяне
Почистете ябълките от корите и семките. Настържете ги на едро ренде. Загрейте маслото и добавете ябълките.
Добавете лимоновия сок, канелата и захарта. Гответе докато ябълките омекнат. Добавете орехите и лимоновите настъргани корички.
Разстелете корите и ги нарежете на правоъгълници. Намажете всеки правоъгълник с разтопено масло. Сложете от плънката и завийте на руло. Наредете в подходяща тава за печене. Изпечете до порозовяване.
Направете сироп от захарта и водата. След като сиропът заври и се посгъсти, отстранете от огъня.
Залейте с горещ сироп охладените пурички. Оставете за няколко часа да си поемат от сиропа преди консумация.
Апетитните пури с ябълков пълнеж са готови.