Начин на приготвяне
Смесваме брашното, бакпулвера, меда, ванилията, разтопеното масло, щипка сол и трите яйца. Най-удобно ще е да ползваме кухненски робот, за да омесим хубаво и плътно тесто.
Може, разбира се, и на ръка. Увиваме получилото се тесто във фолио и го оставяме да почине за 30 мин в хладилника.
След това го разделяме на две части и разточваме блат с дебелина от около 3 мм.
Изрязваме си с помощта на чашка, кръгчета с желан диаметър. Правим им малки дупчици с вилица. Нареждаме ги в тавичка с хартия за печене и печем ретро бисквитите в предварително загрята фурна на 200 °C за 12 минути.
За крема правим захарен сироп. Потапяме желатина във вода. Трите белтъка и ваниловата захар разбиваме на сняг.
След като сиропът е изстинал, го прибавяме поетапно към белтъците, както и желатина. Получилата се смес прехвърляме в пош и шприцоваме изпечените курабийки. Залепваме ги една с друга.
Правим си ганаша и ги потапяме в него. Оставяме да стегнат слепените сладки.
Да ви е сладко с моите спомен-от-едно-време-Холидейки!