Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Холидейки - Вкусът от миналото

Холидейки - Вкусът от миналото

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Холидейки - Вкусът от миналото
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Да ви е сладко с моите спомен-от-едно-време-Холидейки!"

Необходими Продукти

  • брашно - 420 г
  • бакпулвер - 1 Пакетче
  • мед - 1 ч.л.
  • ванилов екстракт
  • краве масло - 150 г разтопено
  • сол - щипка
  • яйца - 3 бр.
  • За крема
  • вода - 100 мл
  • захар - 100 г
  • желатин - 1 лист
  • белтък - 3 бр.
  • ванилова захар - 10 г
  • За ганаша
  • прясно мляко - 150 мл
  • шоколад - 100 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното, бакпулвера, меда, ванилията, разтопеното масло, щипка сол и трите яйца. Най-удобно ще е да ползваме кухненски робот, за да омесим хубаво и плътно тесто.

Може, разбира се, и на ръка. Увиваме получилото се тесто във фолио и го оставяме да почине за 30 мин в хладилника.

След това го разделяме на две части и разточваме блат с дебелина от около 3 мм.

Изрязваме си с помощта на чашка, кръгчета с желан диаметър. Правим им малки дупчици с вилица. Нареждаме ги в тавичка с хартия за печене и печем ретро бисквитите в предварително загрята фурна на 200 °C за 12 минути.

За крема правим захарен сироп. Потапяме желатина във вода. Трите белтъка и ваниловата захар разбиваме на сняг.

След като сиропът е изстинал, го прибавяме поетапно към белтъците, както и желатина. Получилата се смес прехвърляме в пош и шприцоваме изпечените курабийки. Залепваме ги една с друга.

Правим си ганаша и ги потапяме в него. Оставяме да стегнат слепените сладки.

Да ви е сладко с моите спомен-от-едно-време-Холидейки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: