Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани люти чушки с марината

Пукани люти чушки с марината

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Пукани люти чушки с марината
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
"Аз лично и така, само с хлебче, мога да си ги ям, но като допълнение към месце или манджичка са невероятни!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1 кг
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар 1 1/2 с.л.
  • моркови - 3 тънки
  • магданоз - и копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Да разпалим апетита!

Аз лично и така, само с хлебче, мога да си ги ям, но като допълнение към месце или манджичка са невероятни!

Може да се приготви с всякакви люти чушки, трябва да се пукнат леко, аз го правя на тиган върху котлона. Стават за зимнина, ако ги сложим в бурканчета, но може и за бърза консумация.

В бурканчето на дъното слагате нарязан чесън, нарязан морков, магданоз и копър, според вашите предпочитания, след това чушлета, пак смес от чесън и магданоз/копър и пак чушлета, докато се напълни бурканът.

Марината:

В тенджера сипете чаена чаша вода, оцета, захарта, солта и олиото. Сложете тенджерата на котлона, за да заври сместа. След като солта и захарта се разтопят, залейте с маринатата напълнените с изпечени люти чушки бурканчета. Затворете ги веднага и обърнете върху капачката, след като изстинат, ги приберете на студено.

За директна консумация е ясно, аз така ги приготвих днес. Всички продукти смесвам в подходящ съд, заливам и оставям да престоят няколко часа, да се запознаят с подправките, да поемат от маринатата.

Забележка: Чушлетата се дупчат с дървен шиш или клечка за зъби, може с нож или с вилица, преди да се сложат било в буркан, било в купата.

Пожелавам ви вълшебен ден и да ви е вкусно с моите пукани люти чушки с марината!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: