Начин на приготвяне
Всички продукти са на стайна температура.
Чукнете яйцата в купа.
Добавете захарта и разбийте с бъркалка до разтопяване на захарта.
Прибавете олиото и ваниловата захар.
Разбъркайте отново.
Към киселото мляко добавете содата бикарбонат и разбъркайте. Прибавете към течните съставки.
Пресейте брашното и го добавете на 2-3 пъти, като междувременно разбърквате.
Сместа трябва да стане гладка и хомогенна.
Нарежете ореховите ядки на ситно и ги сложете в кексовата смес.
Дъното на тавичка с диаметър 23 см поръсете с олио и малко брашно.
Изсипете половината от сместа и загладете.
Печете във фурна на 170-180 °C.
След като блатът добие лек загар, извадете тавата от фурната и сложете мармалада.
Загладете, за да се покрие равномерно.
Изсипете останалата част от кексовата смес върху мармалада.
Върнете тавичката във фурната и допечете до приятен кафеникав загар сладкиша със сладко.
Готовият сладкиш напудрете обилно с пудра захар.
Оставете го да се охлади, след което нарежете и поднесете.
Лесно и много вкусно - напудрен сладкиш с мармалад и орехи!
Вижте още вкусни идеи за кекс със сладко или този вкусен сладкиш Агнеса.