Маршмелоус от сини сливи

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Маршмелоус от сини сливи
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Десертът маршмелоус от сини сливи е много вкусен и малките разбойници направо ще се влюбят в него"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 300 г (пюре)
  • пудра захар - 130 г
  • желатин - 24 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва около 450-500 г сини сливи.

Обелете сливите, почистете от костилките и пасирайте (по желание претрийте сливите през цедка).

Към пюрето добавете пудрата захар и желатина.

Разбъркайте и оставете за 15-20 минути.

Сложете купата на водна баня и бъркайте, докато желатинът напълно се разтвори.

Оставяме сместа да изстине и разбийте с миксера за 10-15 минути на висока скорост, до получаване на гъст и пухкав крем.

Разпределете сместа за маршмелоус в покрита с фолио форма или напълнете силиконови формички.

Покрийте отгоре с фолио и приберете интересните бонбони в хладилника за 6-8 часа.

След това нарежете сместа на кубчета и по желание ги оваляйте в смес от пудра захар (1 с.л.) и нишесте (1 с.л.).

Десертът маршмелоус от сини сливи е много вкусен.

Вижте още идеи за детски бонбони или опитайте нашия пестил от сини сливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: