Начин на приготвяне
Трябва около 450-500 г сини сливи.
Обелете сливите, почистете от костилките и пасирайте (по желание претрийте сливите през цедка).
Към пюрето добавете пудрата захар и желатина.
Разбъркайте и оставете за 15-20 минути.
Сложете купата на водна баня и бъркайте, докато желатинът напълно се разтвори.
Оставяме сместа да изстине и разбийте с миксера за 10-15 минути на висока скорост, до получаване на гъст и пухкав крем.
Разпределете сместа за маршмелоус в покрита с фолио форма или напълнете силиконови формички.
Покрийте отгоре с фолио и приберете интересните бонбони в хладилника за 6-8 часа.
След това нарежете сместа на кубчета и по желание ги оваляйте в смес от пудра захар (1 с.л.) и нишесте (1 с.л.).
Десертът маршмелоус от сини сливи е много вкусен.
Вижте още идеи за детски бонбони или опитайте нашия пестил от сини сливи.