Грейви сос

dido
dido
Новак
23/10/2014
"Грейви сосът обещава да превърне всяко печено месо в истинско угощение с гурме привкус "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции500 мл
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94 983
  • Преглеждания за месеца2096
  • Преглеждания за седмицата343
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като печеното месо е готово, преместете го от тавата и го увийте добре с алуминиево фолио. Запазете 2-3 с.л. от соковете от печенето.

Добавете го в тенджерка и прибавете ситно нарязания лук. Гответе на котлона, като разбърквате, докато омекне лукът. Добавете брашното и бъркайте в продължение на около 5 минути или докато се позапържи.

Долейте виното и бульона, отново без да спирате бъркането. Варете соса на висока температура и бъркайте, докато се посгъсти.

Прецедете соса, преди да го поднесете.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар