Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Веган сладкиш с круши, орехи и шоколадов топинг

Веган сладкиш с круши, орехи и шоколадов топинг

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Веган сладкиш с круши, орехи и шоколадов топинг2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Веган сладкиш с круши, орехи и шоколадов топинг - страхотен вкус и съчетанието круши с орехи е върховно!"

Необходими Продукти

  • брашно от рожков - 3 с.л. или натурално какао
  • топла вода - 200 мл
  • захар - 100 г
  • кокосово масло - 50 мл
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно - 180 г
  • круши - 2 бр. малки
  • орехи - шепа едри
  • шоколадов топинг - веган, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложих брашното от рожков и топлата вода, разбърках с телена бъркалка до смесването им.

Добавих захарта и кокосовото масло и разбърках добре. След това прибавих бакпулвера, разбърках и сместа шупна.

Брашното добавих към сместа и отново разбърках. Правоъгълна тава с размер 20:28 см намазах с олио и без да поръсвам с брашно, изсипах сместа, разпределяйки я равномерно.

Отгоре върху тестото сложих нарязани на парченца обелени круши, да покрие повърхността и едри орехи, моите извадих от фризера и подредих, така няма опасност да изгорят при печенето.

Сложих сладкиша с круши да се пече в напълно загрята на 180 °C фурна за около 20 минути или до суха клечка.

Извадих и оставих да се охлади! При сервиране всяко парче покрих с веган шоколадов топинг.

Ами... Супер вкусно! И двата сладкиша обраха овациите вкъщи, аз леко клоня към веган сладкиш с круши, орехи и шоколадов топинг, страхотен вкус и съчетанието круши с орехи е върховно!

Вижте още от нашите изкусителни веган сладкиши и разберете тайната на есенното отслабване с круши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: