Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан пане с доматен сос

Патладжан пане с доматен сос

редакция:
Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Патладжан пане с доматен сос
Снимка: Иван Паунов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Паниран патладжан с доматен сос или как с обикновени продукти да приготвите нещо феноменално вкусно."

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • сух риган
  • чубрица
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • домати - 500 мл пасирани
  • лук - 1 гл.
  • чесън - 2 ск.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Паниран патладжан с доматен сос или как с обикновени продукти да приготвите нещо феноменално вкусно.

Изпичаме патладжана на фурна и след това го обелваме.

Запържваме лука и чесъна в малко мазнина и ги заливаме с доматен сок.

Овкусаваме със сол, черен пипер, ригана и чубрицата и захарта.

Патладжана намачкваме, но оставяме дръжката да стои.

Панираме патладжана в брашно, яйца, галета и го пържим в мазнина.

Поднасяме с доматения сос. Да ви е сладко!

Вижте и уникално вкусни рецепти за пълнен патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: