Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с рикота и вишни

Чийзкейк с рикота и вишни

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2113k7611
Чийзкейк с рикота и вишни
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Чийзкейк с рикота и вишни е уникален сладкиш, който няма как да не приготвите вече, след като видяхте снимката му"

Необходими Продукти

  • за блата
  • бисквити с масло - 2 пакета
  • краве масло - 100 г
  • за чийзкрема
  • рикота - 500 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • сгушонка - 200 мл /кондензирано мляко/
  • желатин - 1
  • за топинга с вишни
  • замразени вишни - 1 ч.ч.
  • захар - 100 г
  • вода - 50 мл
  • желатин - 6 г /по указанието/
  • мента - листенца за украса
  • филирани бадеми - за украса листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите блиндирайте и смесете с разтопеното масло. Изсипете във форма с ринг 26 см, заравнете с лъжица, за да се получи бисквитен блат .

Охладете в хладилник до приготвяне на бялата смес.

Рикотата, охладената сметана и кондензираното мляко разбийте до хомогенна смес. Прибавете към крема желатина, приготвен по указанието на опаковката. Разпределете сместа върху бисквитения блат и заравнете.

Вишневият слой пригответе, като поставите всички продукти в касерола и сварите на средна температура за няколко минути, докато сместа се сгъсти.

Махнете от огъня, прибавете желатина и разбъркайте. Оставете сместа леко да се охлади и залейте чийзкейка с вишни.

По желание украсете чийзкейк с рикота и вишни с филирани бадеми и листенца мента!

Ако ви потекоха лигите от този чийзкейк с рикота и вишни, вижте също как се прави перфектен чийзкейк с печене или опитай нашия чийзкейк в чаши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: