Начин на приготвяне
Бисквитите блиндирайте и смесете с разтопеното масло. Изсипете във форма с ринг 26 см, заравнете с лъжица, за да се получи бисквитен блат .
Охладете в хладилник до приготвяне на бялата смес.
Рикотата, охладената сметана и кондензираното мляко разбийте до хомогенна смес. Прибавете към крема желатина, приготвен по указанието на опаковката. Разпределете сместа върху бисквитения блат и заравнете.
Вишневият слой пригответе, като поставите всички продукти в касерола и сварите на средна температура за няколко минути, докато сместа се сгъсти.
Махнете от огъня, прибавете желатина и разбъркайте. Оставете сместа леко да се охлади и залейте чийзкейка с вишни.
По желание украсете чийзкейк с рикота и вишни с филирани бадеми и листенца мента!
Ако ви потекоха лигите от този чийзкейк с рикота и вишни, вижте също как се прави перфектен чийзкейк с печене или опитай нашия чийзкейк в чаши.