Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с тиква и ръжено брашно

Кекс с тиква и ръжено брашно

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Кекс с тиква и ръжено брашно
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Поръсете кекс с тиква и ръжено брашно с пудра захар и сервирайте за закуска или заедно със следобедното кафе."

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 3 ч.ч.
  • пюре от тиква - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч. светла
  • олио - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • комбинирана падправка - 1 ч.л. *
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в него се слагат сухите подправки * - канела, индийско орехче, звездовиден анасон, карамфил.

Яйцата се разбиват със захарта. Към този крем се добавя олиото.

Разбърква се добре и бавно се смесва с брашното.

Прибавят се едро счукани орехи и тиквеното пюре.

Хомогенната смес се изсипва в намазнена фома и се пече в умерена фурна за 40 минути или до суха клечка.

Поръсете кекс с тиква и ръжено брашно с пудра захар и сервирайте за закуска или заедно със следобедното кафе.

Вижте още идеи за сладкиши с тиква и разберете повече за вкусната тиква цигулка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: