Чийзкейк Маршмелоу

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Чийзкейк Маршмелоу
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ако сте фенове на пухкавите Маршмелоус, смело напред - този чийзкейк е шокиращо вкусен"

Необходими Продукти

  • маршмелоу - 200 г бонбони
  • шоколад - 100 г
  • крема сирене - 100 г
  • сметана - 150 г
  • какаови бисквити - 80 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, правим подложката, като смиламе бисквитите в блендер. Когато бисквитите станат на прах, добавяме размекнатото масло и омесваме много добре.

Необходима ни е по-висока купа или кръгла кутия с по-малък диаметър.От хартия за печене си премерваме дължина, която да поставим по вътрешната страна на купата/кутията и която да стърчи поне 5 см нагоре извън съда. За да прикрепим хартията плътно и тя да остане в такава цилиндрична форма, може да използваме тиксо или телбод.

Сипваме бисквитената смес в съда, след като сме обвили с хартията, и хубаво натискаме, за да се покрие дъното. За тази цел е удобно да се използва стъклена чаша за вода, тъй като повърхността е малка и не удобно да се работи с лъжица.

Прибираме купата с бисквитената подложка в хладилник, за да стегне.

В купа, подходяща за ползване в микровълнова, сипваме половината от сметаната и в нея начупваме шоколада. Слагаме в микровълновата за 10 секунди, вадим, разбъркваме, добавяме бонбоните Маршмелоу и пак слагаме в микровълновата за няколко секунди. Така загряваме, вадим, разбъркваме и пак загряваме, докато сместа се разтопи и стане хомогенна. Оставяме сместа да се охлади, като от нея отделяме една чашка, която ще ни трябва след това.

В купа разбиваме останалата сметана.

В друга купа поставяме крема сиренето и с миксер леко го разбиваме, за да получим по-гладка консистенция. Смесваме разбитото крема сирене и сместа с маршмелоу и разбиваме с миксер. Добавяме сметаната и разбъркваме със шпатула /не с миксер/.

Сипваме сместа върху бисквитената подложка и прибираме във фризета, за да стегне. След около 1 час изваждаме и проверяваме, и ако се е стегнало отгоре, изсипваме отделеното количество разтопен шоколад, сметана и маршмелоу и го изсипваме върху чийзкейка. Заглаждаме и отново прибираме във фризера.

Можем да оставим чийзкейка и до следващия ден във фризера, като е необходимо да предвидим известно време, което ще е необходимо да се отпусне преди сервиране. Изваждаме го лесно от съда, като хващаме хартията и издърпваме. Добре е да направим това, когато е още полузамразен.

А и по-добре ще го разрежем, когато не е съвсем размразен.

Страхотен чийзкейк се получава.

Опитайте го!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
здравейте! тъй като съм още много на Вие с кулинарията и в кухнята ми няма микровулнова, по-какъв друг начин ще е подходящо да се затоплят смесите? Благодаря!
03.02.2022 00:01