Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват на кубчета и слагат в тавата за печене. Към тях се прибавят нарязаните броколи, гъби, чушка и морков.
Зеленчуците се овкусяват със сол, черен пипер, микс от подправки и олио.
Между тях се нарежда пилешкото месо. Аз използвах пилешки маншони.
Ястието се слага във фурната и се пече около час.
През това време се приготвя сос бешамел.
За целта в касерола се загрява кравето масло. В него се запържват две лъжици брашно до лек златист цвят. При непрекъснато бъркане на не много силен котлон на струйка се налива прясното мляко.
Бърка се непрекъснато до желаната гъстота. Накрая се овкусява със сол и настъргано индийско орехче.
Със соса се залива вече готовото пилешко с картофчета. Отгоре се поръсва настърган кашкавал и тавата се връща във фурната за още десет минути.
Добър апетит с моето пилешко със зеленчуци и сос Бешамел!
Вижте още колко издържа сготвено пилешко в хладилник, както и каква е тайната на френския сос Бешамел.