Постно зеле в гювеч

Постно зеле в гювеч
Снимка: Потребител#257537
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Дали да не добавим нещо непостно към това апетитно постно зеле в гювеч?"

Необходими Продукти

  • зеле - 2.5 кг прясно
  • домати - 4 бр. или 1 малка консерва на парчета
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чили - 1 ч.л. сухо
  • чубрица - 1 с.л.
  • дафинови листа - 6 бр.
  • бахар - 6 зрънца
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме зелето, след което го нарязваме на малки кубчета. Поръсваме го със сол и го претриваме или намачкваме хубаво. Поставяме го в гювеч.

Отгоре слагаме нарязания домат, сухото чили, чубрицата, дафиновия лист и бахара. Разбъркваме добре всичко.

След това сипваме олиото и 2 ч.л. червен пипер. Отново разбъркваме хубаво.

Похлюпваме гювеча и го поставяме в студена фурна.

Включваме фурната на 200°C и оставяме зелето да се пече 1 час.

След това го изваждаме и разбъркваме, добавяме още малко сол по желание (ако ви се струва малко солта на вкус) и пак разбъркваме.

Оставяме постно зеле в гювеч на 250°С за още 15 минути.

Добър апетит!

Вижте киселото зеле дали дразни стомаха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: