Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме зелето, след което го нарязваме на малки кубчета. Поръсваме го със сол и го претриваме или намачкваме хубаво. Поставяме го в гювеч.
Отгоре слагаме нарязания домат, сухото чили, чубрицата, дафиновия лист и бахара. Разбъркваме добре всичко.
След това сипваме олиото и 2 ч.л. червен пипер. Отново разбъркваме хубаво.
Похлюпваме гювеча и го поставяме в студена фурна.
Включваме фурната на 200°C и оставяме зелето да се пече 1 час.
След това го изваждаме и разбъркваме, добавяме още малко сол по желание (ако ви се струва малко солта на вкус) и пак разбъркваме.
Оставяме постно зеле в гювеч на 250°С за още 15 минути.
Добър апетит!