Начин на приготвяне
Накисваме лещата за една лещата. След това хубаво я измиваме под течаща вода и я прехвърляме в блендер.
Добавяме двата вида сирене, кокосовото масло, бакпулвера, яйцата, подправките и пасираме всичко до гладка смес.
Приготвяме си правоъгълна форма за хляб, застиламе я с хартия за печене и я намазваме със зехтин.
Изсипваме сместа вътре, заглаждаме добре и поръсваме със семена по избор.
Аз използвах белени слънчогледови семки и микс между ленено семе, сусам и мак.
Печем диетичния хляб в загрята на 180 °C фурна до суха клечка.
При мен това отне около 50 мин.
В целия хляб от червена леща има 130 г протеин и по нищо не отстъпва на белия.
Да ви е вкусно с този мой кето хляб!