Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с лук и моркови

Пилешка супа с лук и моркови

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пилешка супа с лук и моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Тази супа спокойно може да се причисли към класическите средства за борба с настинките"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • моркови - 100 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 100 г
  • чушки - 200 г червени
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1 парче
  • масло - 40 г
  • магданоз
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето в подсолена вода. Извадете го от бульона, обезкостете и го нарежете на дребни парченца.

Морковите, лукът и целината се нарязват и се прибавят към врящия бульон.

Нарежете чушките и ги задушете в половината сгорещено масло. Обелете доматите, нарежете ги на ситно и ги добавете към пиперките. Така задушените чушки и домати се слагат в супата.

В останалото масло запържете брашното до златист цвят и с него сгъстете супата. Прибавете месото.

Отстранете супата от огъня, прибавете счукания чесън и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: