Начин на приготвяне
Нарязваме агнешкото месо на големи парчета. На дъното на тенджера под налягане нареждаме парчетата месо.
Зеления лук нарязваме на ситно и прибавяме към месото в тенджерата. Добавяме олиото, червения пипер, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме и наливаме една чаша вода. Затваряме тенджерата и оставяме ястието на слаб огън за 30 минути, след като тенджерата зашуми.
След изтичане на времето изключвате котлона и оставяте тенджерата на страна, докато не спре да шуми. Трябва да сте сигурни, че няма повече налягане, преди да я отворите.
Спанака почистваме и нарязваме на ситно. След отваряне на капака на тенджерата под налягане прибавяме спанака, джоджена и оставяме на слаб огън, като разбъркваме периодично.
През това време запичаме брашното в сух тиган до леко потъмняване.
Добавяме малко студена вода към брашното и разбърквам до гладка каша.
Получената спаначена каша добавяме към ястието. Добавяме и малко пресен магданоз.
По желание поднасяме агнешко със спанак в тенджера под налягане с кисело мляко.
Вижте и защо ядем агнешко на Великден, както и с какво вино си пасва агнешкото.