Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко със спанак в тенджера под налягане

Агнешко със спанак в тенджера под налягане

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5676k2k6
Агнешко със спанак в тенджера под налягане
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"По желание поднасяме агнешко със спанак в тенджера под налягане с кисело мляко и се радваме на вкус от едно време"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • спанак - 1.200 кг
  • зелен лук - 6 стръка
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • джоджен
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • кисело мляко - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на големи парчета. На дъното на тенджера под налягане нареждаме парчетата месо.

Зеления лук нарязваме на ситно и прибавяме към месото в тенджерата. Добавяме олиото, червения пипер, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркваме и наливаме една чаша вода. Затваряме тенджерата и оставяме ястието на слаб огън за 30 минути, след като тенджерата зашуми.

След изтичане на времето изключвате котлона и оставяте тенджерата на страна, докато не спре да шуми. Трябва да сте сигурни, че няма повече налягане, преди да я отворите.

Спанака почистваме и нарязваме на ситно. След отваряне на капака на тенджерата под налягане прибавяме спанака, джоджена и оставяме на слаб огън, като разбъркваме периодично.

През това време запичаме брашното в сух тиган до леко потъмняване.

Добавяме малко студена вода към брашното и разбърквам до гладка каша.

Получената спаначена каша добавяме към ястието. Добавяме и малко пресен магданоз.

По желание поднасяме агнешко със спанак в тенджера под налягане с кисело мляко.

Вижте и защо ядем агнешко на Великден, както и с какво вино си пасва агнешкото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: