Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Сьомга на тиган с масло и гарнитура

Сьомга на тиган с масло и гарнитура

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5676k2k6
Сьомга на тиган с масло и гарнитура
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Сьомга на тиган с масло и гарнитура - каква гарнитура още ще ѝ подхожда?"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 300 г
  • лимони - 1 бр.
  • краве масло - 20 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • копър - 1 ч.л. сух
  • черен пипер
  • сол
  • гарнитура
  • картофи - 4 бр.
  • краве масло - 30 г
  • прясно мляко - 150 или 200 мл
  • сол
  • лимони - 2 резена
  • краставица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се нарязва на порции. Поставя се в купа и парчетата се посоляват и поръсват с черния пипер, сухия копър.

Кората на лимона се настъргва и заедно със сока му и се добавят към филето сьомга. Рибата се оставя за 15-20 минути да престои в маринатата.

През това време картофите се сваряват и почистват от кората. В купа се поставят картофите и се намачкват до хомогенно пюре.

Овкусяват се със сол и се добавя краве маслото. Накрая се добавя на части и прясното мляко до получаване на пюре с желаната гъстота.

В тиган се загрява краве маслото заедно със зехтина. Рибата се запържва за кратко от всички страни, за да се запечата, след това котлонът се намалява, маринатата се изсипва в тигана и се похлупва.

Оставя се още около 5 минути, като се обръща веднъж по средата на времето.

Сьомгата се сервира с резен лимон и картофено пюре.

По желание може да се добавят свежи зеленчуци, например краставица, нарязана на колелца.

Вижте още как се махат костите на сьомгата и колко калории има риба сьомга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: