Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с брашно от червена леща

Хлебчета с брашно от червена леща

Хлебчета с брашно от червена леща
Снимка: Теодора Мещерова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
15
"Хлебчета с брашно от червена леща са идеални за хора, които дори по празниците искат да се хранят здравословно!"

Необходими Продукти

  • брашно от червена леща - 250 г
  • ементал - 98 г /или кашкавал/
  • яйца - 2 бр. /117 г/
  • котидж сирене - 140 г
  • скир - 113 г / или кисело мляко/
  • бакпулвер - 10 г
  • моркови - 1 бр. /92 г/
  • кокосово масло - 22 г
  • червен пипер
  • сминдух
  • мащерка
  • сол
  • семена - за поръсване по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват всички съставки, като морковите се рендосват на ситно ренде.

Омесва се тесто, като, ако се налага, както при мен, се добавя съвсем малко вода.

Тава се застила с хартия за печене и се намазва със зехтин. С помощта на лъжица за сладолед се гребе от сместа и се поставя в тавата, като трябва да са на разстояние едно от друго, защото при печенето се надуват.

Поръсват се хлебчетата със семена и се пекат в предварително загрята на 180 °C фурна за 15-20 минути.

Високо протеинови, нискокалорични и нисковъглехидратни хлебчета!

Хлебчета с брашно от червена леща са идеални за хора, които дори по празниците искат да се хранят здравословно!

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: